Onze (thuis)basis

Ik ben oke, jij bent oke, wij zijn oké

Kansen creëer je zelf

Jij bent zelf verantwoordelijk voor het leven van jouw fijnste leven. 

Jouw eigen gedachten, keuzes, acties en reacties maken je tot wie je nu bent.

Het verleden kun je niet veranderen, maar je kunt het wel accepteren en besluiten om het anders te gaan doen.

Dat is zeker niet altijd makkelijk, maar er is altijd een weg. Mits de wil er ook is.

Met een flinke dosis doorzettingsvermogen kan iedereen veranderen.

In onze ogen is het leven één grote leerschool en je bent nooit te oud om te leren.

Mogelijkheden creëer je zelf.

Het leven is wat je gedachten ervan maken
~ Marcus Aurelius
Leo Steegmans

Leo, trainer, coach en levensgenieter

Ik ben Leo Steegmans, vader, echtgenoot, levensgenieter en beroepsmilitair. Bij Defensie werk ik als trainer en opleider voor initiële opleidingen. Hier coach en begeleid ik met veel passie jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Lang heb ik de lat hoog gelegd voor mijzelf en gestreefd naar perfectie. Ik was altijd gefocust op wat de ander mogelijk dacht of van mij vond. Het resultaat was een burn-out, later de diagnose ADHD en een depressie. Mijn arts zag ADHD-medicatie als oplossing, ik boekte meer resultaat met persoonlijke ontwikkeling en coaching. Inmiddels heb ik mij breed ontwikkeld als coach en trainer op het gebied van NLP, familieopstellingen en TA (transactionele analyse).

Mijn lat ligt tegenwoordig een stuk lager en daardoor leef ik in een positieve flow. Hierdoor word ik iedere dag een leukere vader, echtgenoot en collega. Vooral de relatie met mijn oudste zoon is flink verbeterd. Mijn mentor zegt dat diep in de mens alles al volmaakt is, zo zijn we simpelweg geboren. Met deze gedachte en dat ik oké ben, kan ik milder kijken naar mijzelf en naar anderen. Het leven zag ik altijd als een groot gevecht. Nu zie ik het leven als één groot feest waarbij iedere dag nieuwe kansen en mogelijkheden biedt.
Mireille Steegmans

Mireille, ondernemer, reisfanaat en coach

Ik ben Mireille Steegmans, founder van Kleine Wereldreiziger en JAI Advies. Moeder van Lucas (2012) en Julian (2018), echtgenote van Gijs die zichzelf sinds kort Leo noemt. Ik weet als geen ander hoe belangrijk communicatie is door mijn ervaring als online marketeer, projectmanager, accountmanager, ondernemer en coach. Sinds 2012 ben ik samen met mijn gezin het gezicht achter Kleine Wereldreiziger. Het idee hiervoor ontstond tijdens mijn eigen revalidatietraject, na de geboorte van onze oudste zoon. Ik werkte mijn idee steeds verder uit tijdens het daarop volgende re-integratietraject bij mijn toenmalige werkgever. Een traject dat allerminst via het boekje verliep. 

Kleine Wereldreiziger groeide uiteindelijk uit tot het bedrijf wat het nu is. Ik coachte daarnaast tot 2018 salesmedewerkers in de automotive branche. Vanaf begin 2020 ligt de focus bij Kleine Wereldreiziger niet meer alleen op fysiek reizen. Inmiddels laten wij zien hoe je met je gezin iedere dag kunt genieten, we inspireren andere ouders met onze e-books en in onze eigen community. Voor mij een logische stap. Ik zie namelijk dat veel andere gezinnen in coronatijd zo worstelen en daarom wil ik ze verbinden. Ik gun iedere ouder een fijne relatie met zijn of haar kind(eren). Mijn kennis op het gebied van NLP wil ik daar graag voor inzetten. Het is tijd voor een volgende stap als ondernemer. Tijd om mijn knowhow als coach weer in te gaan zetten in combinatie met de vele praktijkervaring en kennis die ik inmiddels heb